Légy te is 100-as, avagy bemutatkozik az új Szezon Rendszer!

Légy te is 100-as, avagy bemutatkozik az új Szezon Rendszer!

Ilyen se volt még az oldal történetében, hogy egy jövőbeni rendszerről írunk nektek cikket. Ez nem más mint a nyár folyamán érkező, a 20-as Patchel bevezetésre kerülő új Szezon Rendszer (76 Seasons).
Ez egy Season Pass stílusú rendszer mely első körben a most élő Napi és Heti Kihívások (Daily / Weekly Challenges) rendszert hivatott átalakítani. Ezen kívül a különböző Public Eventek teljesítésével is előrehaladást érhetünk majd el ebben az új rendszerben.
Vizsgálják amúgy, hogy az Ismételhető (Repeatable) és a Napi (Daily) Küldetések (Quest) is bele kerüljenek-e a későbbiekben.

Az első Szezon tehát a 20-as patch érkezésével indul és minden Fallout 76 játékos ingyen részt vehet benne.
Ezután kb. 10 hét áll rendelkezésünkre a csúcsra érni (mely előreláthatólag minden Szezonnál így fog történni). Majd néhány hét szünet következik és indul az újabb. Alapjába véve az évben négy szezon lesz az évszakokhoz igazítva.

Minden Szezonnak lesz egy megadott témája, mely most a Captain Cosmos társasjáték. Ezt a design kapta az előrehaladásunkat jelző képernyő is.

Egy adott szezon elején mindenki a 0-ás szintről indul és a 100-as szintig kell feltornászni magunkat, S.C.O.R.E. pontok szerzésével. Ez a szint teljesen független a játékos jelenlegi karakter szintjétől. Azzal párhuzamosan fejlődünk ebben a rendszerben is, ha az adott Napi és Heti Kihívásokat teljesítjük és a Public Eventeken részt veszünk. Ez az előrehaladás első felében kb. 1-1 órás játék időt igényel szintenként. De ahogy elkezdünk a felsőbb szintekre érni, ez megnövekedhet 2-2 óra játékidőre is.

Ugye a mostani Napi és Heti Kihívásokért Atom-okat kaptunk eddig, amikkel az Atomic Shopból válthattunk ki tárgyakat, ha elegendő összegyűlt hozzá. Innentől viszont már csak a karakter élettartamát végigkísérő kihívásokért (Lifetime Challengekért: Character, Combat, Social, Survival és World Challenges) kapunk Atomot.
Az átalakult Napi és Heti Kihívásokért pedig előrehaladást kapunk a S.C.O.R.E. pontok gyűjtésével, mely a Szezon alapját képzi és ezáltal minden szint teljesítésével egy új fegyver skint, Power Armor festést, valami király CAMP Itemet, Perk Kártya Csomagot, Repair Kittet, Player Ikonokat, Atomot és in-game valutákat (Caps, Gold Bullion, Legendary Script, Treasuty Note) unlockolhatunk magunknak.


Minél nagyobb szintet érünk el, annál nagyobb a jutalom is érte. Tehát a felsőbb szinteken akár Power Armor Festések is lehetnek a jutalmak. Ezen kívül a 25, 50 és 76-os szintek szintén kiemelten vannak kezel jutalmazás szempontjából.
Íme néhány nyalánkság az érkező jutalmakból:


De ugye a nagy ágyú a 100-as szint elérésével jön, ahol mindenki megkaphatja az “End of Season” Bundle-t. Melynek tartalmából szintén van egy kis ízelítő:


Ha valaki amúgy nem a Szezon elején kapcsolódik be, vagy gyorsabban szeretne haladni, kevesebb játékidővel, azoknak van lehetőségük a Szezon első 2 hete után Atommal kiváltani a szinteket (azért csak innentől, mert addig megadják mindenkinek a lehetőséget az egyenletes fejlődésre). Minden S.C.O.R.E. szint 150 Atomba fog majd kerülni egészen a 100-as szintig.
De ez természetesen nem kötelező!
A rendszer alapjaiban úgy lett tervezve, hogy mindenki elsősorban a Fallout 76 játszásával szerezheti meg a jutalmakat.

Egész rendszer amúgy azért lett kialakítva, mert a jelenlegi Napi és Heti Küldetések nem annyira rugalmasak és sok esetben bonyolultak voltak néhány játékos számára. Igaz, hogy ha utána számolunk akkor most egy küldetésért több Atomot kapunk, majd mint az új rendszerben kapnánk. De így viszont a jóval egyszerűbb Challengek teljesítésével, amiket a játék során amúgy is megteszünk nap mint, nap jóval szórakoztatóbb és rugalmasabb formában tudunk majd közvetlen, Atomic Shopos itemeket kiváltani és megszerezni.

A skinek, festések és CAMP Itemek mindenkinek az Accountján lévő összes karakternél elérhetővé válik amint kiváltjuk. Viszont a Repair Kittet és az in-game valutákat (Caps, Gold Bullion, Legendary Script, Treasuty Note) csak egy adott karakterre válthatók ki. Ezt a választást a kiváltáskor kell majd megtennünk.

Remélik, hogy az új rendszer jóval vonzóbbá és szórakoztatóbbá teszi a mindennapi játékot és arra sarkallja a játékosokat, hogy minél többször bejelentkezzenek. Ennek alapja az is, hogy a Szezonokban megszerezhető kozmetikai jutalmak exkluzívak lesznek és nem a korábban az Atomic Shopból kiváltható itemekből gazdálkodik majd a kínálat.

Amúgy ahogy közeledünk majd az 1. Szezon indulásához még több infót tudhatunk meg a különféle jutalmakról. Valamint ahogy elrajtol mint minden új dolognál, itt is várják a visszajelzéseket. Javaslatokat arra, hogy esetlegesen mit változtassanak a következőre.

5 2 votes
Article Rating
Oszt meg másokkal
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
<<< MENÜ
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x