Fallout 1st kisokos

Fallout 1st kisokos

Elsőnek érdemes leszögezni, hogy nem érdekünk senkit sem rábírni a ezen előfizetéses rendszerre. Csak szépen összefoglaljuk egy cikkben, hogy milyen előnyökkel jár és mire kell odafigyelni ha felkeltette érdeklődésünket a dolog.

Na akkor kezdjünk is bele. Ugye aki nem tudná a Fallout 76-hoz is tartozik egy előfizetéses rendszer, melynek neve Fallout 1st

Ha előfizetünk akkor a következő előnyöket kapjuk meg a “sima” játékosokhoz képest:

 • Indíthatunk egy saját Privát világot ahova csak mi és az általunk kiválasztott játékosok léphetnek be (rajtunk kívül maximum 7 játékos).
  Ennek is két beállítása van. Vagy a barátlistánkon lévő összes játékos automatikus be tud lépni hozzánk, vagy csak azok léphetnek be akikkel előtte a Főmenüből kialakítottunk egy csapatot (PC-ken alul látható, hogy az “R” betű megnyomásával tudjuk ezt az opciót kapcsolgatni, de a konzolokon is ott található ez a lehetőség).A Privát világnak sok előnye van amit nem is feltétlen taglalnak. Ezek egyike a Workshopok elfoglalásában mutatkozik meg. Ugyanis ha elfoglalunk egy Workshopot akkor onnantól bármelyik játékos PVP ellenfelünké avanzsálódik amint belép a Workshop területére (erre ugye figyelmeztet is a játék). Na de ha egyedül, vagy barátokkal, ismert játékosokkal játszunk akkor nem tudnak meglepni rosszindulatúak. Akik csak esetlegesen arra várakoznak egy Workshopnál, hogy lelőhessenek minket. Szóval így szabadabban tudjuk farmolni a számunkra szükséges alapanyagot.
  Valamint a fagyások és beakadások is kevesebb alkalommal jöhetnek elő, hiszen egyszerre csak 8-an (nem 24-en) tartózkodunk az adott világban, így nem annyira terheljük az adott sessiont.

 • Kapunk egy úgy nevezett SCARPBOX-ot ahova az eddig a STASHBOX-ban tárolt junk “hulladék” tárgyakat (amik szükségesek a gyártásokhoz és a javitásokhoz) áthelyezhetjük. Ez a tároló viszont VÉGTELEN tárolókapacitással bír, a STASHBOX-hoz képest. Ez nagyban megkönnyíti a súly managementet (amúgy ha gondjaid vannak a súly managementel, akkor figyelmedbe ajánljuk a következő cikkünket: Hogyan legyek kiegyenSÚLYOZOTT túlélő?).

 • Kapunk egy Survival Tent nevezetű sátrat, ami innentől egy szabadon lerakható (az épületeket és a NO CAMP zónákat figyelembe véve) bárhova.
  Ezzel nyerünk egy INGYENES utazási pontot (a csapattagok számára is). Valamint a sátorban minden esetben találunk egy STASH- és  SCRAPBOX-ot, egy főzőhelyet, egy hálózsákot ahol aludhatunk és megszerezhetjük a Well Rested “Jól kipihent” tulajdonságot (ami ugye 1 órán keresztül, 5% XP BÓNUSZT jelent). Valamint egy zeneeszközt amivel pedig ugye a “Well Tuned” (Jól hangolt) +25% AP regeneráció bónuszát tudjuk megszerezni 1 órára. Szóval minden ami kell, kompakt csomagolásban (a képen egy már skinezett sátor látható).

  Lerakni a sátrat a “fegyverválasztó tárcsa” megnyitása után tudjuk, ha megnyomjuk PC-n a “T” betűt (a konzolokon is kb. ott alul található ez a lehetőség) és akkor már le is helyezhetjük ha engedélyezett. Ha pirosan világít akkor addig kell egy megfelelő területet keresnünk ameddig a sátor zöldre nem változik.

  A sátor amúgy használható fedezéknek is egy szinten és a Scorchbeast Queen és más nagyobb bestiák ölése során ahol nagy a nyílt tér, ott használható arra is, hogy felugorjunk a tettejére és a “kisebb” mobok addig ne tudjanak elérni amíg a bossal foglalkozunk (bár ilyenkor a Scorchbeast-ek sem annyira hajlandóak landolni).

 • Minden hónapban kapunk 1650 ATOMIC pontot, amit szabadon elkölthetünk az ATOMIC SHOP-ban.

 • Exkluzív, csak az előfizetők számára járó INGYENES kozmetikai és C.A.M.P. tárgyak az ATOMIC SHOP-ban (pl.: a  “Falout: New Vegas”-ból ismerős Ranger Armor különböző verziói, a Survival Tent-hez skinek, páncél festések, stb.).

Na de ez mennyibe is fájhat nekem?

Ennek a rendszernek két típusú kialakítása van. Az egyik ahol havi adagokban fizetünk minden alkalommal 14,99 EURO-t (ez egy 2020.06.26.-ai árfolyam állás szerint kb. 5 324 Ft).
Ami alapjában minden hónapban automatikusan levonásra kerül a megadott fizetési számláról.

Ilyenkor minden esetben amikor megkezdjük az előfizetést, akkor a befizetés után szinte azonnal megkapjuk az előnyöket ami az 1st-el jár. Majd ezután a további hónapokban minden esetben a hónapfordulónk előtt két nappal vonják le az adott havidíjat. Ha minden rendben, akkor minden megy tovább, egyedül az ajándék Atomic pontunkat kapjuk meg majd csak pontosan a hónapforduló napján. Tehát példaként ha Július 10.-én előfizetünk és megérkezik a befizetésünk, akkor szinte azonnal megkapunk minden előnyt. De a rákövetkező hónapban már 8.-án levonják az összeget és csak ismét 10.-én kapjuk meg az adott havi 1650 Atomic pontunkat. Ez egy biztonsági megoldás, ahol ha 8.-án (a példával élve) nem tudnák levonni az összeget, akkor értesítenek és van még két napunk hogy valamilyen alternatívát keressünk. Ha viszont 10.-én sem kapnak befizetést, akkor se Atomic pont, se az egyéb előnyök nem élvezhetők tovább a hónapforduló napját követően. Természetesen a hónapforduló előtt bármikor lemondhatjuk az előfizetést, így nem vonják le majd az összeget (a cikkben később azzal is foglalkozunk, hogy mi van ha nem újítjuk meg az előfizetést).


A másik típus ahol egy 12 hónapos adagban fizetünk egyszerre 119,99 EURO-t (ez egy 2020.06.26.-ai árfolyam állás szerint kb. 42 622 Ft).
Ez havi szinten 34%-os megtakarítás jelent, a havi konstrukcióhoz képest!
Ez is alapjában minden 12. hónapban egy összegben, automatikusan levonásra kerül a megadott fizetési számláról.

Ilyenkor minden esetben amikor megkezdjük az előfizetést, akkor a befizetés után szinte azonnal megkapjuk az előnyöket ami az 1st-el jár. Majd ezután a 12 hónap múlva, a megújulás napját két nappal megelőzően vonják le az újabb 12 hónapos adagot. Ha minden rendben, akkor minden megy tovább, egyedül az ajándék Atomic pontunkat kapjuk meg majd csak pontosan a megújulás napján. Tehát példaként ha idén 2020-ban, Július 10.-én előfizetünk és megérkezik a befizetésünk, akkor szinte azonnal megkapunk minden előnyt. A havi Atomic adagaink rendszeresen minden hónap 10.-én érkeznek meg. Majd 12 hónap múlva, tehát 2021., július 10.-ét két nappal megelőzően, tehát már 8.-án levonják az újabb összeget és csak ismét 10.-én kapjuk meg az adott havi  első 1650 Atomic pontunkat. Ez egy biztonsági megoldás, ahol ha 8.-án (a példával élve) nem tudnák levonni az összeget, akkor értesítenek és van még két napunk hogy valamilyen alternatívát keressünk. Ha viszont 10.-én sem kapnak befizetést, akkor se Atomic pont, se az egyéb előnyök nem élvezhetők tovább a megújulás napját követően.
Természetesen a 12 hónapos csomag megújulás előtt bármikor lemondhatjuk az előfizetést, így nem vonják le majd az összeget, de ugye azt követő havi 1650 Atomic pont sem fog már majd jóváíródni (a cikkben később azzal is foglalkozunk, hogy mi van ha nem újítjuk meg az előfizetést).


Mi történik ha nem tudják levonni az összeget és megszakad a sorozatom,
vagy szánt szándékkal nem hosszabbítom már meg az előfizetésem?

 • Ugye ilyenkor a következő havi Atomic adagunk természetesen nem íródik jóvá.

 • A megújulás napját követően nem tudunk majd Privát szervert indítani.

 • Nem tehetjük le onnantól nyilván a “Survival Tent”-et sem.

 • Viszont a SCRAPBOX megmarad a C.A.M.P.-ünkben. Viszont innentől CSAK KIVEHETÜNK belőle dolgokat. Belerakni NEM RAKHATUNK BELE újakat!
  Ezért szokták egyesek azt “eljátszani”, hogy előfizetnek egy hónapra és aztán gőzerővel farmolnak junkot, amivel jól megtöltik a SCARPBOX-ukat. Majd a legutolsó pillanatban, mielőtt még levonnák a következő adag pénzt lemondják  az előfizetést és onnantól “abból élnek” egy ideig amit addig összegrindoltak maguknak az egy hónap alatt.
  Ez akár egy nyerő taktika is lehet. 🙂


Mi jöhet még? Ez nem elég nekem!

 • Már pontosan nem tudni, hogy mely felületen de volt egyszer a Bethesda-nak egy olyan megnyilatkozása, hogy esetleg engedélyezné a Modok használatát a Privát szervereken. Ugye aki nem tudná a Fallout 76 esetében nincsenek támogatva és engedélyezve hivatalosan a Modok jelenleg. Az, hogy most is használnak egyes játékosok modokat és nem került sor náluk retorzióra, az csak a véletlen műve. Vagy, hogy a Bethesda még is fél hivatalosan azért szemet huny ezek felett. De tény és való, hogy az olyan modok melyek előnyhöz juttatják a játékosokat a többiekkel szemben, nem igazán ildomosak egy Online RPG-ben.

 • A  2020. JÚNIUS 30.-án elstartoló új Szezon rendszer későbbi szakaszaiban elképzelhetőek lesznek a Fallout 1st előfizetői számára biztosított extra előnyök, jutalmak (bár már most is aki gyorsabban akar haladni az adott Szezonban az kis előnyben van előfizetőként, mert a havi ajándék Atomicból ugye tud szinteket ugorni az első két hét után). De maga a részletes konstrukció még nem kidolgozott, vagy csak nem nyilvános.

 • Ugye aztán ott vannak azok a beígért, de nem megvalósított előnyök amikkel promózták anno a bevezetés előtt a Fallout 1st előfizetési rendszert.
  Gondolok itt a:
  – Megnövelt C.A.M.P. kapacitás a Privát világban.
  – Megnövelt C.A.M.P. által beépíthető terület a Privát világban.
  – Állandó Workshop-ok a Privát világban (szerintem itt arra gondolnak, hogy ugye nem kell őket elfoglalgatni). Ez szerintem amúgy nem lenne jó ötlet, mert így az elfoglalásával és megvédésével járó harc élvezete veszne el.
  – Az Atomic Shopban különféle kedvezmények / akciók biztosítása.
  Na hát ezekről egyenlőre semmi hír. Tehát vagy csak váratnak magukra, vagy közben megváltozott a konstrukció / útirány és el lettek vetve ezek a future-ök.

5 4 votes
Article Rating
Oszt meg másokkal
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
<<< MENÜ
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x