20-as Frissítés (2020.06.30.) – Nagyobb újdonságok és változások listája.

20-as Frissítés (2020.06.30.) – Nagyobb újdonságok és változások listája.

Fontos, hogy ebben az írásban csak a fontosabb változásokról és újdonságokról írunk!
A Bethesda oldalán (direkt link a cikk végén) megtalálható lesz a teljes eredeti Patch Notes, mely tartalmazza az apróbb változtatások és javítások listáját is. Ha érdekelnek azok is, akkor ott megtalálod őket.

✅ ELINDULT A FALLOUT 76 ELSŐ SZEZONJA, A LEGENDÁS FUTAM “THE LEGENDARY RUN”!
– A Főmenühöz hozzá lett adva egy új menüpont, a “The Legendary Run”, melyre kattintva előjön innentől a Szezon előrehaladását megmutató képernyő. Itt nyomon követhetitek, hogy hol jártok az adott Szezonban és innen lesznek elérhetőek a szintenkénti jutalmak is.
A mostani, 1. Szezon egy a Cosmos Kapitány ihlette társasjáték tábla, ahol a galaxison keresztül versenyezhettek a gonosz Dr. Zorbo ellen.
A 10 hetes Szezon során egy úrhajó jelzi az aktuális állásunkat és még az idő letelte előtt kell a célba érnünk és megverni Dr. Zorbot.
– Előre haladni innentől a teljesen átalakított Napi és Heti Kihívások “Daily and Weekly Challenges” teljesítésével, a Publikus Eseményeken “Public Events” (a térképen felkiáltójellel jelzett események) való részvétellel és szintek lépésével lehet. Minden ilyenért úgynevezett S.C.O.R.E. kapunk innentől.
– Minden alakalommal amikor egy új rangot érünk el (szintet lépünk) a Szezonban, akkor egyedi ajándékot kérhetünk a főmenüben található előrehaladási képernyőn keresztül (ez az első Szezonban a “The Legendary Run” társasjáték táblája).
Az adott jutalmakról többet ebben a cikkben találtok: Indul a Futam! (további részletek az 1. Szezonról)
– Ha elérjük a maximális 100-as Rangot, akkor mint minden résztvevő játékos, mi is 40 új kozmetikai item tulajdonosai lehetünk, de vannak még CAPS-ek, GOLD BULLIONOK, SCRIPTEK, ATOMOK, SCRAP és REPAIR kitek az ajándékok között.
– A Legendás Futam kezdete után két héttel lehetőség van majd a Rangokat egyenként, 150 ATOM fejében felszabadítani és bezsebelni az ajándékot értük. De arra figyelni kell, hogy mindig szépen sorban, Rangonként kell haladni.

✅ ÁTALAKÍTOTT NAPI ÉS HETI KIHÍVÁSOK
– Nagy mértek korszerűsítve lettek ezzel a Frissítéssel a Napi és Heti Kihívások, hogy könnyebben lehessen őket teljesíteni. Valamint innentől nem ATOM jár értük, hanem S.C.O.R.E., amely segít előrehaladni az adott Szezonban.
– Ezen kívül a Nuclear Winter Napi Kihívásaiért is jár S.C.O.R.E a megszokott jutalmakon kívül.
– A karakter élettartalmát végigkisérő Kihívások nem változtak továbbra se. Ugye ezek a Karakter “Character”, Társadalmi “Social”, Világ Kihívások “World Challenges” és stb. . Ezekért továbbra is ATOM jár, a jól megszokott módon.

✅ MEGÉRKEZETT A PUBLIKUS CSAPAT FUNKCIÓ!
– Ha innentől egy világban megnyitjuk a Social Menüt, akkor egy új füllel fogunk találkozni, ahol megtalálhatjuk az adott világban létrehozott Publikus Csapatokat. Itt tudunk csatlakozni egy már elkészített Publikus Csapathoz, vagy mi magunk is tudunk újat kreálni.
– Minden Publikus Csapatnak megvan a Csapat célja “Team Goal”, amit a Csapat Vezetője “Team Leader” állít be. Ezzel elősegítve, hogy az azonos céllal bejelentkező játékosok egymásra találjanak. Minden Publikus Csapat 4 fős lehet, tehát ha van még szabad hely akkor nyugodtan egy kattintással csatlakozhatunk hozzá.
– Valamint a a térképen is jelzésre kerülnek a Publikus Csapatok vezetői. Egy speciális kék ikon kaptak, melyre kattintva megtudhatjuk az adott csapat célját és további infókat a csatlakoz előtt. Ugyanis innen is tudunk bármelyik Publikus Csapathoz csatlakozni.
– Ezen kívül ugye lehetőség van saját Publikus Csapat létrehozására is. Ekkor a Social Menüben az Új Csapat Létrehozása “Create New Team” gombra kattíntva meg kell adnunk a leendő csapatunk célját. Ezek jelenleg a következők lehetnek: Vadászat “Hunting”, Szerepjáték “Roleplay”, Események “Events”, Felfedezés “Exploration”, Építés “Building” vagy Alkalmi “Casual”.
– Ha ez kész akkor mindenki az adott világban értesítést kap egy új Publikus Csapat létrejöttéről. Kivétel azok, akiket korábban blokkoltunk valamilyen oknál fogva, vagy akiknél mi blokkolva vagyunk.
– A Social Menüben a csapat célja bármikor szabadon változtatható. Valamint bármelyik csapattag kirúgható vagy blokkolható azonnali hatállyal.
– Arra is lehetőség van , hogy a Főmenüben az eddig szokásos módon Csapatot formáljunk közelebbi játékostárainkal, majd később Publikus Csapattá változtassuk. Fontos, minden ilyen csapat ami a Főmenüben alakúl először a hagyományos “Privát Csapatként” indul.
– Ha egy Publikus Csapat tagjaként vágunk neki Appalachianak, akkor egyéni a csapat céljával összhangban lévő buffokat kapunk mi és a többi csapattag is.
– Ezek mértéke az idő előrehaladtával növekszik, ahogy Kötelék “Bonds” alakúl ki a különböző csapattagok között.
– Itt található a jelenlegi csapatcélok és a hozzájuk kapcsolódó bónuszok:
Vadászat – Bonus: +25% XP Legendás ellenségek megölése után (100% ha teljes a kötelék a csapatban)
Szerepjáték – Bónusz: +1 Charisma (+4 ha teljes a kötelék a csapatban)
Események – Bónusz: +25% XP az Esemény befejeztével (100% ha teljes a kötelék a csapatban)
Felfedezés – Bónusz: +1 Endurance (+4 ha teljes a kötelék a csapatban)
Építés – Bónusz: +1 Intelligence (+4 ha teljes a kötelék a csapatban)
Alkalmi – Bónusz: +1 Luck (+4 ha teljes a kötelék a csapatban)
– Ezen kívül érdemes a következőket még szem előtt tartani a Publikus Csapatokkal kapcsolatban:
A Publikus Csapat tagjai nem lesznek képesek egymás C.A.M.P.-jeiben építkezni és nem nyithatnak ki zárt ajtókat és tárolókat anélkül, hogy nem lennének utána Körözött “Wanted” Játékosok. Ha továbbra is hiányoznának ezek a kiváltságok, akkor indítsunk inkább hagyományos “Privát Csapatot” a Főmenüből.

✅ VÁLTOZÁSOK A CSAPATOKHOZ KAPCSOLÓDÓ PVP SZABÁLYOKBAN!
– Innentől ha az egyik csapattagunk (legyen azaz új Publikus vagy a hagyományos Privát csapattag) PVP küzdelmet kezdeményez egy a csapatunkba nem tartozó játékossal akkor a csapat többi tagját nem jelzi a játék PVP ellenfélnek. 
– Mindenkinek egyénileg kell kezdeményezni a PVP harcot.
– Ezzel megakadályozva, hogy olyanok is belekeveredjenek egy számukra nem kívánatos PVP közdelembe, akiknek ez nem volt szándékában.

✅ ÚJ ZENE AZ ATOMIC SHOPBAN!
– A Legendás Futam tematikájához illő dallamok szólalnak meg mostantól az Atomic Shopban.

✅ A FELHASZNÁLÓI FELÜLETTEL KAPCSOLATOS VÁLTOZÁSOK
– Egyedi ikon kapott a térképen, The Rusty Pick-nél a Purveyor’s (a legendás fegyvereket és páncélokat árusító Mole Miner). Ezzel jobban megtalálható majd mindenki számára.
– A csapattársainak ikonja is megváltozott a térképen. Egyedibbé változott és animálva lett. Valamint innentől a játékos neve csak akkor jelenik meg ha az ikon fülé visszük az egérmutatót.
– A Fő Hangerő “Master Volume” mostantól teljesen függetlenítve lett a Hangcsevegés Hangerejét “Chat Volume”.

✅ VALAMINT JÖJJÖN NÉHÁNY HIBAJAVÍTÁS KIEMELÉSE, AMIK MOSTANÁBAN FELJÖTTEK ITT A MAGYAR KÖZÖSSÉGEN BELÜL IS.
– Javítva lett egy Exploit, mely a Cirkuszi Ketrechez kapcsolódott és kihasználásával végtelen C.A.M.P. kapacitásra tehettünk szert.
– A Punji Boards csapda innentől nem halmozható egymásra. Ezzel megnehezítve azok dolgát akik előszeretettel használták ezt más játékosok megölésére egy úgynevezett “Csapda CAMP” keretén belül.
– Javítva lett egy újabb Exploit, mely akkor lépet életbe ha a játékos egy igen speciális körülmények között vesztette életét. Ilyenkor az adott játékos sebezhetetlenné vált (a mostanában sok fórumon említett God Mode-ról szól ez a pont).
– A The Wendigo Colossus spawnolásának esélye 10% lett, a lehetséges spawn pontokon, ha azokat Atombombával “kezeljük”.- Innentől a Nuclear Winter játékmódban ha nem angol nyelvre van állítva játékunk, akkor  nem fogad minket hibaüzenet. Valamint nem dob ki minket a játék onnan.
– A RAD sebzés gyógyulása során (Decontamination Shower, RadAway illetve stb. használatakor) már nem jelenik meg a HUD életerő (HP) sávja felett egy pozitív érték, mintha éppen újabb RAD sebzést szenvednénk el.
– Szintén a Nuclear Winterben lett javítva egy Exploit aminek hatására egyes játékosok immunissá váltak a Rad vihar és a az általános Rad sebzéssel szemben.


A teljes eredeti Patch Notes a következő linken található meg, ahol a különféle kisebb hibajavítások listája is elolvasható:

https://fallout.bethesda.net/en/article/47XE9Dbh3weAd5kusOIA8p/fallout-76-update-20-patch-notes-june-30-2020

4.5 2 votes
Article Rating
Oszt meg másokkal
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
<<< MENÜ
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x