21-es Frissítés (2020.08.04.) – Nagyobb újdonságok és változások listája.

21-es Frissítés (2020.08.04.) – Nagyobb újdonságok és változások listája.

Fontos, hogy ebben az írásban csak a fontosabb változásokról és újdonságokról írunk!
A Bethesda oldalán (direkt link a cikk végén) megtalálható lesz a teljes eredeti Patch Notes, mely tartalmazza az apróbb változtatások és javítások listáját is. Ha érdekelnek azok is, akkor ott megtalálod őket.

FORTIFYING ATLAS “ATLAS FELFEGYVERZÉSE”

? Új Két fordulós Közösségi Esemény veszi kezdetét, mely során egy Russell Dorsey nevü férfinak kell segítenünk, aki úgy véli hogy a Brotherhood of Steel “Acél Testvériség” Appalachia felé tart és nekik szeretne egy jövőbeni új bázis felépíteni.
? Erre kiválóan alkalmasnak találja a Savage Divine régióban található, ATLAS Obszervatórium-ot.
? Ezért a közösséghez fordul, hogy gyűjtsünk neki az elkövetkezendő hetekben alapanyagot az építkezés.
? Ha sikerül a megfelelő időben, a megfelelő mennyiséget elérni akkor magunk és a közösség számára nyithatunk meg jutalmakat (többek között BoS témájú kozmetikai itemeket,  Purveyor Super Sale Eseményt, a Dupla S.C.O.R.E. a Napi Kihívásokért Eseményt és még sok minden mást). 
? Ezen kívül minden egyes adag (250) alapanyag betevés után kapunk egy ATLAS Donor’s Provisions (az “ATLAS Adományozója Ajándékcsomag”-ot), melyben CAPS, különböző az AID kategóriába tartozó itemek és ritka Tervek (Plans) lapulnak.
? Az Esemény sorozat két részből áll majd. Az első a Projet Alpha, mely augusztus 4.-én kezdődik. A második a Project Bravo, mely augusztus 27.-én veszi majd kezdetét. További részletek a követelményekről és a részletes határidőkről ebben a cikkünkben: Indul a “Fortifying Atlas” (Az ATLAS Felfegyverzése) Közösségi Esemény!

A COLOSSAL PROBLEM “A KOLOSSZÁLIS PROBLÉMA”

Fontos: Az előzetes tervek szerint ezzel a frissítéssel indult volna a Kolosszális Probléma esemény. Viszont akadtak még stabilitási gondok, ezért egy későbbi, de hamarosan bekövetkező frissítés során engedélyezik is magát az eseményt!

? Ha engedélyezni is fogják az eseményst akkor első körben találkozni kell egy Maggie Williams nevű hölggyel a Settlerek táborában, a Foundation-ben. Tőle kapunk egy melléküldetést, “Something Sentimental” címmel, mely során megismerkedhetünk a Monogah Mine (Monogah Bányáinak) titkával.
? Viszont sajnos Monogah Bányáinak bejáratát törmelék torlaszolja el, ezért ez egy Atomba ledobásával kell berobbantani. Tehát ha leérkezik a bányára dobott atombomba, akkor mint a Scorchbeast Queen eseményhez hasonlóan, egy Nyilvános Esemény veszi kezdetét,  “A Colossal Problem” címmel. Erről mindenki az adott világban értesítést is kap természetesen. Ami lényeges még, hogy egymás után többször is elindítható az esemény, ha újabb atomba érkezik a bányára.
? A bányába belépve néhány perc felkészülés után megjelenik a Wendigo Colossus mely egy igen erős ellenfél, tehát ajánlott többedmagunkkal gyürkőzni és legalább 50-szintűeknek ajánlott. A bentlevés során nem csak az ellenségre ajánlatos figyelni, hanem a leeső törmelékekre és a bányafúrókra.
? Ha sikerül időben legyőznünk a Kolosszust, akkor Treasure Note és egyébb jutalmak (pl. Wendigo Colossus témájú kozmetikai cikkek a C.A.M.P.-be) üthetik a markunk.
? Viszont nem ajánlatos sokáig időznünk és gyönyörküdnönk győzelmünkben ugyanis a nagy harc során a bánya végérvényesen az összeomlás szélére került és csak pár percünk van a teljes megsemmisülésig. Szóval elő a nyúlcipőt!

VISSZATÉR A MEET WEEK “HUSI HÉT”!

? A Meet Week egy Szezonális Közösségi Esemény, melyet most Augusztus 18-24 között tartunkk és két részből áll majd. Csatlakozzatok Graham-hez, mindenki kedvenc és barátságos Szuper Mutansához egy kis sütögetésre.
Nézzük a részleteket:
? Primal Cuts (“Príma Vágás”)
A 15 percenként induló Események során a Prime Beast (Príma Szörnyek) hullámait kell legyőzni és belőlük úgynevezett Prime Meat-et (Príma Husit) kell lootolnunk. Ezek az események a világ három régiójában indulnak egyszerre, tehát az alacsonyabb és magasabb szintű játékosok is részt vehetnek benne. Majd ezeket a husikat a Grahm’s Meat Cook Esemény során tudod majd felhasználni, aminek jutalma egy kisebb adag Legendary Scrip.
? Grahm’s Meat Cook
A husikkal megpakolva minden órában részt vehetünk ezen az eseményen, mely az előzőre épül és Graham Forest régióban található táborában indul. Ilyenkor Grahamnak kell egy jó sütögetős party előkészületeiben és lebonyolításában segédkezni (pl. tüzek eloltása, zenélés, nyárspörgetés, Chally utáni takarítás).
Mindnél sikeresebb egy adott Esemény, annál nagyobb az esélye a direkt az erre készített C.A.M.P. kozmetikai itemek és ruhák feloldásának (lehet pl. saját tenderizerünk is).

DIZÁJNBELI FRISSÍTÉS

Lőszer Konvertáló
Számos változtatás történt a gép menürendszerében a Közösségi visszajelzések elolvasása után.
Innentől az alap lőszer mennyiségek (tipusonként változó) TÍZSZERESÉT vagy SZÁZSZOROSÁT is eladhatjuk vagy vehetjük.
Valamint az eladás és vétel opció bekerült közvetlen a tipusok almenüjébe, ezzel elérve hogy kevesebbszer keljen kattintani egy tranzakcióhoz.
Ezen kívül meg lett emelve a tárolható Lőszer Pont (Ammo Point) mennyisége 2.000-ről, 100.000-re.
Legendás Jutalmak
A Napi Küldetések és Események során kapott Legendary (Legendás) jutalmak ki lettek egészítve pár újabb darabbal (Fixer, a Secret Service Armor és sok más)
Viszont ezek csak akkor esnek, ha már előtte megtanultuk az adott item tervét!

KÜLDETÉSEK ÉS ESEMÉNYEK (QUESTS AND EVENTS)

An Ounce of Prevention
Egyszerüsítve lett a  “Collect Blood Samples: 0/3” mely során innentől csak a vérmintát kell kinyerni a megült Feral Ghoul-okból. Ez főképpen az új játékosok részére egy könnyítés és élvezhetőbbé teszi ezt az eseményt.
Signal Strength
Az esemény során csökkentették a robotok ellenségek szintjét és így élvezhetőbbé vált az esemény az alacsonyabb szintű játékosok számára is.

VALAMINT NÉHÁNY KIEMELENDŐ HIBAJAVÍTÁS (BUG FIXES)

Fontos: Azt tapasztalták a fejlesztők, hogy akiknél a Forager Szövetséges van elhelyezve a C.A.M.P.-ben azok nem kapnak tőle Napi Küldetéseket.
Ennek a hibának a kijavitására sajnos ezidáig nem volt elég idő, tehát egy kis türelmét kérik minden érintett játékosnak! Azon vannak, hogy ez is megoldódjon a mindnél hamarabb.

Backwoods Bungalow
A játékosok már nem tunak átmenni a bungaló üvegfalán.
? Exploit
Egy hiba során a játékosok több csapdát is egymásra tehettek. Ez most javítva.
? Exploit
Az Assaultron Helmetekkel kapcsolatos hiba is javítva.
? Rustic Watermill
A Rustic Watermill generátor verziójának megépítése során mostantól a játék helyesen várja el, hogy tudjuk a közepes generátor tervét.
? Az alapanyagok felhasználásnak Kiigazitása
Ha kraftolás, építés, vagy javítás során valamilyen alapanyagra lesz szükségünk akkor a következő sorrendben vételez a játék alapanyagot:
1, A nálunk lévő alapanyagot használja fel.
2, A STASH BOX-ban lévő alapanyagot használja fel.
3, A Fallout 1st-ös SCRAPBOX-ban lévő alapanyagot használja fel.
4, A nálunk lévő Szemetet (Junks) bontja automatikusan alapanyagokra és használja fel.
5, A STASH BOX-ban lévő Szemetet (Junks) bontja automatikusan alapanyagokra és használja fel.
? Kihívások
– Javítva egy hiba mely során a Napi és Heti Kihívások automatikusan teljesítésre kerültek, de az értük járó jutalom nem került jóváírásra.
– Javítva egy hiba mely során a Nuclear Winter játékmódban a korábbi téli Kihívás jutalmakat a játék újra elkezdte kiosztani. Pedig már azok teljesítésének időpontja rég lejárt.
Új Secret Service Armor Modok
A játékhoz hozzá lettek adva a Pocketed és a Deep Pocketed modok tervei, melyek Secret Service Armorral kompatibilisek. Ezek Regs-nél vásárolhatók meg a Vault 79-en belül, 250 és 500 GOLD BULLION ellenében.
? Vault-Tec Supply Packages
Most már helyesen 0.1 font a súlya az itemnek.
Herbivore & Carnivore mutációk
Javítva a hiba mely során egyes ételeknél nem duplázódott meg a pozitív hatás.
? NPC’s
Egyes ritka esetekben az NPC-k kilootolták egy játékos loot bag-jét. Ez a hiba javítva.
? Ward
Mostantól Ward nem császkál a Foundation területén. Fixen a lakókocsijában lesz megtalálható.
? Térkép
A térképen a Workshopok kijelzése javítva lett. Most már megjelennek nem csak a fehér Workshop ikonok, hanem az adott helyszín világoskék színű ikonjai is.
Valamint mind a két ikon a rendeltetés szerint működik.
Pip-Boy
Javítva az a hiba amely során az első belogoláskor egy adott szerverre a Pip-Boy “The Collections” fülén hibásan voltak kijelezve az áálltalunk birtokolt CAPS-ek, GOLD BULLION-ok, TADPOLE BADGES-ek és EGYEBEK mennyiségei.
? Nuke Silos
Javítva egy hiba mely során egy cső mentén felugorva a játéktéren kívülre kerülhettünk. Ezzel megkerülve az ellenségeket és a feladatokat.
? Cranberry Bog
Javítva egy hiba mely során a játékosok, belesüllyedhettek a földbe Ranger District Office közelében.


A teljes eredeti Patch Notes a következő linken található meg, ahol a különféle kisebb hibajavítások listája is elolvasható:

https://fallout.bethesda.net/en/article/2Z8aZWK1CISDkxWAcwQhw8/fallout-76-update-21-patch-notes-august-4-2020

0 0 votes
Article Rating
Oszt meg másokkal
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
<<< MENÜ
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x