Apró Hírmorzsák a Fallout 76 jövőjéről

Apró Hírmorzsák a Fallout 76 jövőjéről

Egy nappal a 2021-es E3-as XBOX+Bethesda Bemutató után, Holly Green, a Paste Magazintól beszélgetett Jeff Gardiner-el, a Fallout 76 Projektvezetőjével és Mark Tucker Művészeti Rendezővel, a Fallout 76 jövőjével kapcsolatban. Most ennek az interjúnak a legfontosabb pontjait emeljük ki és elétek tájuk magyarul is.

Először a Privát világokban egyszerre tartózkodó játékosok létszámának növelése kerület szóba. Amelynek lehetőségét megvitatták és egyelőre a mostani 3 negyedévben érkező Privát világokat nagyban érintő változások közé nem teszik be. Szóval egyelőre marad a max. 8 fős Privát világok.

Aztán szintén a Privát világokkal kapcsolatban jó hír, hogy az eddig igencsak hányattatott sorsú PvP aspektusa a játéknak, nagy hangsúlyt fog kapni a változásokkal kapcsolatban. Több eszköz fog rendelkezésre állni a játékosoknak, hogy ezen szenvedélyüknek élhessenek majd a Privát világokban.

A PvP-nek látják, hogy van egy elkötelezett rajongótábora, akik szeretik a játék ezen aspektusát. De látják, hogy a legtöbben még is a PvE tartalmakat részesítik előnyben, azt nyomják. Szóval ezért is összpontosítanak ezekre inkább. De most ezzel a Privát világokat érintő változással még is szeretnének valamit a közösség PvP-s részének is. Remélik ezzel mindenki elégedett lesz.

Szóba került a Privát világokkal kapcsolatban az, hogy a közösség egy része szeretné esetleg testre szabni a napszakot vagy az időjárást. Ezzel kapcsolatban pozitívum, hogy tudják sokan szeretnék viszont látni a modding támogatást a játékban és úgy gondolják ez majd érkező testre szabhatóság ennek lehet az előfutára.

A Fallout 76 jövőjével kapcsoltban szóba került a bejárható területek esetleges bővítése, új helyszínek hozzáadása, de nem úgy, mint az majd az Expedíciók esetében lesz. Mert azaz The Elder Scrolls Online esetében is látszik, hogy ez nagyon fel tudja dobni az élményt és leköti a játékosokat. Erre a válasz az volt, hogy a jövőben ez sem zárható ki, de jelenleg a gyorsabb és kézenfekvőbb megoldást választják és így az Expedíciókkal adnak hozzá a játékhoz új és izgalmas helyszíneket a jelenlegi térképen kívül. Mert rengeteg helyszín létezik, mely bebarangolásra vár és izgalmas felfedezni őket az idővonal ezen pontján. Ezzel úgy gondolják többet adhatnak hozzá a játékhoz jelenleg, mint ha csak a jelenlegi térképet egészítenék ki hatalmas területekkel. Így sokkal koncentráltabban kaphatjuk meg az újdonságokat, az új történeteket és NPC-ket. Ennek az iránynak is meg vannak a hátrányai, mint mindennek, de jelenleg ezt választották.

Valamint továbbra is keresik az új Események létrehozásának lehetőségét, mellyel friss élményt nyújthat Nyugat-Virginia.

Ezután szó esett arról, hogy mint ahogy a riporter is, nagy rajongója az Acél Testvériség  (Brotherhood os Steel) frakciónak (amúgy a Playstation 4-es platformon létező szerepjátékos BoS közösség aktív tagja is). Üdvözölte a jelenlegi történetvezetést és hogy ilyen mélységgel tudtunk betekinteni az Acélosok belső konfliktusaiba és életvitelébe. Na és az ezzel kapcsolatos jött a kérdés, hogy van-e tervben a későbbiekben más frakciók behozatal is a játékba ilyen mélységgel. Pletykáltak anno az Enclave aktív megjelenéséről is Appalachiaban. A válasz pedig izgalmasan hangzik ezzel kapcsolatban is. Ugyanis igen aktívan vizsgálják annak lehetőségét, hogy tudnák a frakciók meglétét még jobban kiterjeszti a játékban és igen ilyenkor elgondolkoznak a még új, fel nem fedezett csoportok behozataláról is. De további részleteket ezzel kapcsolatban még nem tudnak közölni.

Majd szóba került a Legendás tárgyak gyártásának közelgő rendszere és a 4 vagy 5 csillagos tárgyak mibenléte. Ezzel kapcsolatban Mark Tucker lassításra ösztönzött és egyelőre azt mondta, hogy fókuszáljunk arra, hogy hamarosan bevezetésre kerülnek a Legendás Power Armorok és azoknak gyártásának lehetősége. A jelenlegi visszajelzések és tapasztalatok melyek a főképpen a PTS-ről érkeztek, arra sarkalták a fejlesztőket, hogy a 4 vagy 5 csillagos effektekkel kapcsolatos korábbi terveiket átdolgozzák. Mert szeretnének egy egészséges egyensúlyt teremteni a játékban. Jelenleg is vannak nagyon erős buildek, de nem szabad átesni a ló túloldalára. Ezért még változóban vannak a dolgok.

A Legendás Páncélok esetében szó esett az Unyielding gyengítéséről, mely igen érzékenyen érintette a játékosokat. Ezért jött a kérdés, hogy terveznek-e más páncél specifikus effekt bevezetését. Igen a fegyverek esetében új Legendás modok érkeznek majd, de a páncélok esetében egyelőre a jelenlegiből táplálkoznak, amiket kis változtatással a Power Armorokra is átültettek. Viszont amint a 4. csillag is képbe kerül, szükséges lesz a paletta bővítésére. Ugye jelenleg is sok kiigazítás történt, amik főképpen a nem olyan népszerű effektek erősítését jelenti. A fő szempont az volt, hogy ne keljen a jelenlegi arzenált gyengíteni. De sajnos kis számú alkalommal nagyon fájó szívvel, de meg kell lépni ezt is.

A következő kérdés a Guild rendszer bevezetésére irányult, megint példának felhozva az ESO-t. Valamint van-e esély esetlegesen egy olyan raid kialakítására, amelyben a játékosoknak tényleg egy csapatként kell dolgozni és csak úgy oldhatják meg a rájuk váró feladatot. Ezzel kapcsolatban Jeff Gardiner még nem tudott konkrétumokat válaszolni, csak annyit ígért, hogy folyamatosan agyalnak a jövőbeli lehetőségekről, melyek kitágítják a játékosok együtt játszásának lehetőségét. Mert együtt játszani sokkal szórakoztatóbb.

Méltatva lett a Végtelen Szezon rangsor érkezése, mely remek eszközként szolgál a 100-as rank elérése után is a játékosok érdeklődésének fenntartására.

Valamint ehhez passzolóan jött a kérdés, hogy tervezik-e további előző Szezonos jutalmak elérhetővé tételét a játékban (Gold Bullion vendoroknál, vagy az Atomic Shoppban).  Példaként lett felhozva az üvegházak kialakításához is használható fal szett. A fejlesztők azon vannak, hogy minél több tárgyat juttassanak a Gold Bullion vendorokhoz, de ha közösség azt szeretné, akkor még akár az Atomic Shopba is bekerülhet egy adott tárgy. Egyik sincs kizárva.

Na és akkor itt jöttek a végére a legjobb témák. Egyik volt a C.A.M.P. Összeállítások (C.A.M.P. Slots) számának bővítésérre irányult és hogy a Személyes Menedékhelyeink (Shelters) valamikor elfoglalhatnak-e egy különálló mentési helyet az C.A.M.P. Összeállításokban, a már elmentett C.A.M.P.-ektől elszeparálva. A válasz pedig meglepően Az Acél Uralma (Steel Reign) DLC megérkezésével folyamatosan bővülni fog az elmenthető C.A.M.P.-jeink száma. Egészen 5-ig. A kérdés második felére viszont nem kaptunk választ.

Az ezt követő téma pedig a Szövetségesekkel (Ally) volt kapcsolatos. Pontosabban azok létszámával kapcsolatban. A válasz pedig az, hogy jelenleg ragaszkodnak az egy aktív szövetséges NPC tartásához. De a háziállat viszont különálló lesz a szövetségestől.

A végére pedig egy kérdés maradt még, hogy mik a terveik egy 5 éves időszak távlatában. Nos természetesen részleteket még nem oszthatnak meg, de úgy számolnak a játék még legalább 5 évig aktív marad. Jelenleg is sok terv van a fejükben, de nem tudják kijelenteni, hogy az mikor fog megjelenni és egyáltalán megjelenik-e. Ugyanis ezek még nagyon képlékeny állapotban vannak. Esetlegesen újra kell őket tervezni a visszajelzések és tapasztalatok miatt. De nem lesz unalmas jövő sem és remélik még hosszú évekig nyújthatnak élményt a játékosoknak.


Forrás:
https://www.pastemagazine.com/games/fallout-76/fallout-76-roadmap-interview/

5 1 vote
Article Rating
Oszt meg másokkal
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
<<< MENÜ
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x