“Behatolók a Távoli Ismeretlenből” (33-as) Frissítés – 2022.03.01. – Újdonságok, Változások és Hibajavítások listája

“Behatolók a Távoli Ismeretlenből” (33-as) Frissítés – 2021.12.08. – Újdonságok, Változások és Hibajavítások listája

ELŐSZÖR IS MENNYI AZ ANNYI, VAGYIS MENNYIT KELL LETÖLTENI

(Ami fontos, hogy ezek a hivatalosan kiadott adatok. De ezek játékosonként és sokszor még kliensenként is eltérhetnek. Szóval csak viszonyításnak jók.)

Az 1.6.2.15-ös verzió számra frissítéskor a következő adathasználattal kell számolni:
 PC (Bethesda.net): 10 GB
 PC (Microsoft Store): 17.9 GB
PC (Steam): 11.6 GB
PlayStation: 18.1 GB
Xbox : 17.2 GB

ÚJ SZEZONÁLIS ESEMÉNY: “BEHATOLÓK A TÁVOLI ISMERETLENBŐL” (INVADERS FROM BEYOND)

Titokzatos, nem e világi lények érkeztek az űrből és azt tervezik, hogy ellopják minden életforma agyhullámát az egész Appalachia területén! Tehát fogjunk össze mi túlélők, hogy felvehessük a harcot az idegen söpredékkel. Küldjük őket vissza az űrhajóikba, mielőtt befejezhetnék a “kutatásaikat”.

  2022. MÁRCIUS 15.-ig minden órában egy idegen anyahajó fog megjelenni a hat Appalache-i nevezetesség egyike felett, hogy három Agyelszívó Berendezést telepítsen a területre.
Ez a hat lehetséges helyszínén egyikén találod majd az anyahajót:
Charleston Capitol Building
– Dyer Chemical
– Garrahan Mining HQ
– Monongah
– Sparse sundew grove
– Wavy Willard’s Water Park
Utazz az anyahajó helyére, és vizsgáld meg (examine) a “Siphon Kappa” nevű Agyelszívó Berendezést az Esemény elindításához.

 Az Esemény kezdete után a cél, hogy elpusztítsuk mind a három Agyelszívó Berendezést. Szépen sorban, egyiket a másik után, még mielőtt az idegenek befejezhetnék az Agyhullám elszívás folyamatát.
Csak egy probléma van: Mindegyik Berendezést egy-egy erőtér véd, amelyet mindig egy másik idegen parancsnok irányít.
Győzd le az idegen erőket, hogy ki tudd iktatni a parancsnokot minden egyes Berendezés mellől. Ha kiiktattátok a parancsnokot, az erőtér eltűnik és el tudjátok pusztítani az Agyelszívó Berendezést.

Ha sikerül mind három Agyelszívó Berendezést időben lerombolnunk, kapunk némi zsákmányt, XP-t, és esélyt új idegen fegyverek (például az Alien Disintegrator és az Electro Enforcer), valamint high-tech új C.A.M.P. tárgyak tervrajzainak megszerzéséhez.
A jutalmakról persze most is készült egy táblázat amit most itt is megosztunk: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nGMZA-7dMNwPxVKNOr3p3CMX_Kl1bewYSzMNQ-W65I8/edit#gid=0

Valamint legyetek résen, mert amíg ez a  Szezonális Esemény él, bizonyos Publikus Eseményeken (például a “Campfire Tales”-en, a “Free Range”-en és a “Line in the Sand”-en) előfordulhatnak földönkívüli betolakodókkal is. Sőt kalandozásaitok során random is találkozhattok ezekkel a kellemetlen látogatókkal.

INDUL A 8. SZEZON: “EGY JOBB ÉLET REMÉNYÉBEN A FÖLD ALATT” (A BETTER LIFE UNDERGROUND)

Új Játékostábla: Éld át újra azokat a szívmelengető napokat amikor kis közösségben éltetek egy Óvó Menedékhely falai közt.
Rangvásárlási fejlesztések: Tudjuk, hogy igen macerás volt egyenként 150 ATOM fejében feloldani a szinteket. ezért ettől a Szezontól kezdve már ez merőben egyszerűbbé válik. Csak válasszunk ki a táblán egy általunk elérni kívánt rangot és válasszuk az új, “Rank Up to Here” opciót. Ezután a kiindulási pozíciónk és a választásunk közötti rangokat egyben kifizetve már meg is ugorjuk azokat. Ez akár lehet 2-től 100-ig.
Friss rádiójáték: Hangolódj a Kalózrádióra, hogy átéld a drámát, az intrikát és a feszültséget, amely a többi Lakó mellett való szoros együttéléssel jár. Az Abraxo Chemical által szponzorált legújabb, 8. évadbeli rádiójátékok a Menedékhelyi Túlélők életét követik nyomon.

További részleteket a 8. Szezonról az ilyenkor szokásos cikkünkben olvashattok:
https://www.ptu.hu/index.php/2022/02/25/egy-jobb-elet-remenyeben-a-fold-alatt-reszletek-az-8-szezonrol/

A FALLOUT VILÁGOKKAL KAPCSOLATOS VÁLTOZÁSOK

S.C.O.R.E. pontok szerzése a Fallout Világokban: A közösség visszajelzéseire reagálva, megvalósították azt a lehetőséget, hogy a Fallout Világokban is folytathassuk a Szezonon  beüli előrehaladást. Mostantól kezdve a Publikus és Egyéni Világokban való játék során teljesített, nem megismételhető Napi és Heti Kihívásokból is szerezhetünk majd S.C.O.R.E.-t.
Új Testreszabási beállítások a z Egyéni Világok tekintetében: Vegyük is sorra, hogy mik, ezek az új opciók melyekkel még jobban testre szabhatjuk Egyéni Világunkat.
Carry Weight: Be tudjuk állítani, hogy mekkora legyen a teherbírása egy adott karakternek. Ez lehet akár nulla, vagy az alapértelmezett érték maximálisan tizenegyszerese.
Frequent Confetti: Az Uzsidobozok járulékos effektjeként már ismerős lehet, amikor a szétrobbanó ellenségek konfetti esőt szórnak. Most ezt tudjuk konstansan beállítani.
Perk Effects: Ki tudjuk választani, hogy a Perk kártyák effektjei közül vagy a normál, vagy legendás, esetleg mindkettő, vagy talán egyik se érvényesüljön egy adott világban.
VATS: Kikapcsolhatjuk a célzás rásegítést teljesen, vagy csak más játékosokkal szemben.
Relaxed Building Restrictions: Ezen opció bekapcsolása után már a különböző építő elemek és C.A.M.P. tárgyak az építés során keresztezhetik is egymást. Egymásba vághatnak és ezzel új formákat és kreálmányokat alkothatunk.
Weather: “A Bölcs Molyember Eljövetele” (Mothman Equinox) Szezonális Esemény során megismert sötét égboltot mostantól állandóra beállítani egy Egyéni Világban.
Néhány opció a Publikus Világokba is bekerül majd.
Happy Builder: A játékosok mostantól beállíthatják, hogy építkezés során az építő elemek és C.A.M.P. tárgyak egymásba vághassanak-e.
High Risk: A Perk kártyák hatásai mostantól itt is ki-be kapcsolhatóvá válnak. Akár egyik, akár mindkettő, vagy talán egyik se érvényesíthető.

EGYÉB VÁLTOZÁSOK

Leépíthető Kalóz Rádió: Most már a C.A.M.P.-ben is hallgathatjuk ezt a típusú tartalmat a játékon belül. Csak építsük le a megfelelő típusú rádió készüléket.
Láthatatlan hátizsák: A közösség már régóta kérte, hogy az aktuálisan viselt hátizsákot el lehessen valahogy rejteni. Mostantól ezt bekapcsolható a beállítások menüben. Navigáljuk a “Show Backpack” (Hátizsák megjelenítése) opcióhoz és állítsuk be kedvünk szerint. De ne aggódj, továbbra is megkapja mindenki a hátizsák viselésével nyert plusz teherbírást. Csak vizuálisan lesz elrejtve a hátunkról a tatyó.
Sebezhetetlen ellenségek: Hogy könnyebben felismerhessük, hogy mikor sebezhetetlen egy lény, egy új pajzs ikont adtak hozzá a nevük mellé. Ez jobban jelzi, hogy nem szenvedhetnek sebzést.
Minerva: Minerva kínálata bővült számost karácsonyi tematikájú tárgy tervrajzával, amelyek korábban csak a Nuclear Winter-ben voltak elérhetőek. Innentől ezek már Gold Bullion fejében is megvásárolhatók.
Túlméretés C.A.M.P.-ek megregulázása Mostantól azon C.A.M.P. tulajdonosoknál, ahol valamilyen kihasználtság folytán az eredeti költségvetésen túl is vannak elhelyezve építő elemek vagy tárgyak, ott feljön majd egy értesítés. Az értesítés leírja, hogy egyes műveleteket nem tudnak addig végezni, ameddig nem selejteznek a C.A.M.P.-ből és csökkentik vissza a költségvetést az alapértelmezett szint alá.
De melyek is ezek a műveletek amit nem végezhetnek ilyenkor:
Gyors utazás: Bejelentkezéskor a tulajdonosnak egy lehetősége lesz arra, hogy elutazzon a túlköltekezett C.A.M.P.-jéhez, hogy csökkentse annak költségvetését. Ha nem teszi meg, a Gyors Utazás úgy fog viselkedni, mintha a játékos karaktere túl lenne terhelve.
C.A.M.P. tárgyak elhelyezése, átrendezése és tárolása.
C.A.M.P. Slot-csere.
A C.A.M.P. nem lesz látható.
Bármiféle interakció bútorokkal, tárgyakkal, beleértve a Személyes Menedékhely bejáratát is.
Stimpak változások 25%-kal csökkentették a “Stimpakok” és a “Diluted Stimpakok” súlyát, és 25%-kal csökkentették az áraikat is. Emellett megnövelték az orvosi automatákban megjelenő “Stimpakok” és “Diluted Stimpakok” számát.

HIBAJAVÍTÁSOK

DIZÁJN

 Ruhák: A játékosok bokája már nem nyúlik többé furcsán a “Hellcat Field Gear” ruházat viselése közben.
 Fegyverek: A “Railway Rifle”-nél az elsütés során helyesen jelenik meg a csőből távozó gőz vizuális effektje.

  C.A.M.P.-EK & WORKSHOP-OK

 Készülékek: A popcorn gépből származó popcorn mostantól helyesen, 25%-kal csökkenti az éhség és a szomjúság növekedését.
Építés: Az Építő menü “Új” (New) fülén lévő elemek mostantól láthatóak maradnak a ki- és visszalépés, valamint a játék kliens újraindítása után is.
Építés: Kijavítottak egy problémát, amely megakadályozhatta, hogy bizonyos C.A.M.P. tárgyak megjelenjenek az Építő menü “Új” (New) fülén.
Építés: Egy C.A.M.P. objektum selejtezése vagy tárolása mostantól helyesen eltávolítja a szürke kiemelést az objektum körül.
Építés: Egy objektum kiválasztása elhelyezéshez, majd az Építő módban egy üres lapra való váltás mostantól helyesen eltávolítja az adott objektum elhelyezési előnézetét.
Építés: Kicsit megnöveltük több C.A.M.P. tárgy, például az ültethető haszonnövények alapanyag követelményeit, amelyek korábban ugyanannyi alapanyagot adtak vissza, mint amennyibe az építésük került.
Gyűjtögető robotok: Az Gyűjtögető robotok tervrajzai, amik Gold Bullion fejében lettek megvásárolva (mint például a “Nuka-Cola” és a “Red Rocket Collectron”-ok), mostantól helyesen adnak hozzáférést az egyedi gyűjtési opciójukhoz, az állomásuk terminálján.
Védelmek: Az “Enclave Turret”-ek drót csatlakozási pontját úgy korigálták, hogy a játékosok mostantól helyesen tudnak drótokat csatlakoztatni az egyik “Enclave Turret”-ből a másikba.
Védekezés: Az “Enclave Turret”-ek mostantól helyesen játszanak le hanghatásokat, amikor be vannak kapcsolva.
Vitrinek: A vitrinek és próbababák selejtezésekor vagy le tárolásakor mostantól megjelenik egy figyelmeztetés, amely szerint az adott vitrinhez vagy próbababához rendelt tárgyak nem lesznek már hozzárendelve onnantól.
Vitrinek: A “Pepper Shaker” mostantól megfelelően igazodik, amikor a falra szerelhető fegyver tartóhoz van rendelve.
Vitrinek: A “Souvenir Teddy Bear” változatnál mostantól a megfelelő irányba néz az arcuk, amikor vitrinbe helyezik őket.
Vitrinek: A “Fasnacht Mask Display” építési limitje mostantól 30.
Kihasználás: Lehetetlenné tettek egy kihasználást, amely lehetővé tette a játékosok számára, hogy megkettőzzenek bizonyos ültethető haszonnövényeket.
Díszzászlók: A díszzászlók építési limitje mostantól 10.
Egyéb: A “West Virginia Slot Machine” építési limitje mostantól 5.
Módosítás: Kijavítottak egy vizuális problémát, amely hibás hibaüzenetek megjelenését okozhatta, amikor egy C.A.M.P. objektumot próbáltunk kicserélni a Módosítás menü segítségével.
Teljesítmény: A mennyezeti vezeték-összekötők mostantól helyesen tudnak csatlakozni az “Enclave Flat Roof” darabokon keresztül az alatta elhelyezett elektromos tárgyakhoz.
Lépcsők: Eltávolították a “Guild of Antiquities Stairs with Posts” lépcső tetején lévő korlátot, amely más tárgyakkal összeakadhatott, amikor beltérben épült.
Szerkezetek: A “Wildwood Den” mostantól könnyebben bele süllyeszthető a terepbe. Valamint azokban az esetekben, amikor a terep nem tökéletesen sík, a korábbiakhoz képest közelebb lesz a talajhoz és természetesebbnek fog tűnni.
Falak: A felsőbb emeletekre használatos padló darabok többé nem kapaszkodnak bele az “Enclave C.A.M.P. Walls”-ba (falakba).

KIHÍVÁSOK

Combat (Küzdelem): A “Brotherhood Recon Armor Plans” mostantól helyesen halad előre az élethosszig tartó kihívásokban, amelyekhez a játékosnak meg kell tanulnia a Armor Plans-t.
Heti: Az “Ismételhető 100. rang alatt: XP-nyerés” Heti Kihívás mostantól helyesen elérhető a 99. rangon is még.
Világ: A “Pass the Buck” Napi Küldetés (Daily Quest) kikerült a “Complete Different Daily Quests” Világ Kihívás követelmény listájából.
Világ: A “Dirty Fedora” és a “Crumpled Fedora” mostantól beleszámít a “Possum” Kihívások következő részébe: “Archaeologist World Challenge: Collect bones while wearing a Fedora”.

KÜZDELEM

 Elementáris Ellenállások: Az Energia- és az Elementáris- sebzés számítása a összhangba került a Fizikai sebzés számításával. Ennek eredményeképpen az Energia- és az Elementáris- sebzés összességében megnőtt.
Ellenségek életereje: Javítva lett az ellenségek élet erejében tapasztalható ugrálás “gumiszalagozás”, amikor nagy tűzgyorsaságú fegyvert használtunk rossz hálózati körülmények között.
Lebegő sebzés számok: A páncélzaton való átütés mértékét mostantól helyesen veszi figyelembe a játék a támadásakor megjelenő lebegő sebzés számoknál.
VATS: A játékosok mostantól használhatják a VATS-t a levegőben lévő gránátok megcélzására és eltalálására.

NAPI MŰVELETEK” (DAILY OPS)

Főellenségek: A különböző Napi Műveletek során előfordulhatott, hogy a Főellenségek elmenekülhettek a játékosok elöl. Ez most ki lett javítva.
Jutalmak: A “Fusion Cores”-ok most már helyesen megjelennek a Műveleti Jelentésben mint kapott töltény jutalom, ha a teljesítés során “Ultracite Gatling Laser”-t használtunk.

ELLENSÉGEK

Hullák: A “Gyors Kifosztás” (Quick Loot) menü megnyitása után ha a célkeresztet egy feldarabolt ellenségek holtteste fölé helyezük, akkor már nem jelenik meg újból az ellenség végtagja vagy ruházata.
Emberek: Kijavítottak egy problémát, amely lehetővé tette, hogy az Emberi Ellenségek megpróbáljanak belépni az előzőleg lehelyezett Power Armor vázba.
Mothmen: A “Scorched Mothmen”-ek mostantól helyesen kapnak bónusz sebzést a “Zealot” Legendás tulajdonsággal rendelkező fegyverektől.
Wild Mongrels: Mostantól miután a “Wild Mongler”-eket megnyomorítottuk (crippled),  nem bámulnak ránk vészjóslóan. Hanem tovább próbálnak támadni minket.

ESEMÉNYEK & KÜLDETÉSEK

“Kolosszális Probléma” (Colossal Problem): Kijavították azt a hibát, ami miatt a “A Colossal Problem” nevű Publikus Esemény egyidejűleg elindulhatott a “Scorched Earth” Publikus Eseménnyel. Méghozzá olyan formában, hogy a “Monongah Mine“-on volt már egy már aktív atombomba dobva, majd ezt követően ugye szintén eggyet dobtunk a “Fissure site Prime“-ra is, hogy elindulhasson a “Scorched Earth”. Ez azt eredményezte, hogy a “A Colossal Problem” is újra elindult automatikusan, mintha ismét a bányát bombáztuk volna le.
A Satisfied Conscience”: Valdez és a többi NPC többé nem akadnak el a Küldetés során, miután fedezékbe vonultak a csata végén.
Campfire Tales: Kijavították azt a problémát, amely megakadályozta, hogy a játékosok az esemény során lopakodás közben rejtve maradjanak az ellenség elől.
Campfire Tales: Penny cserkészvezető (a robot) többé nem játszik le helyőrző hangot az egyik sorához amikor a Főellenséggel való harc folyik.
Free Range: A játékosok mostantól a helyes jutalmakat kapják a “Free Range” teljesítése után.
Lode Bearing: Az Esemény során található ultracit érc mostantól helyesen bányászható.
One Violent Night: A “Kill the Nightstalker bare-handed” opcionális célkitűzés szövegét frissítették. Most már tükrözi a teljes elvárást, hogy a játékosok robbanóanyagokat és dobó fegyvereket is használhatnak.
Tea Time: Kijavítottak egy hibát, ami miatt a “Tea Time” a háttérben tovább futhatott, ami megakadályozta a következő Publikus Esemény elindulását.

“FALLOUT VILÁGOK” (FALLOUT WORLDS)

Legendás Perk kártyák: Javítottak egy olyan problémát, amely miatt a “Master Infiltrator” Legendás Perk kártya nem érvényesült, miután csatlakoztunk egy “Egyedi Világhoz” (Custom World).
Menük: Az “Egyedi Világhoz” (Custom World) beállítási kategóriáinak sorrendje mostantól egységes a különböző platformokon.
Beállítások: A játékosok többé nem szerezhetnek Körözött (Wanted) státuszt, ha a PVP szabályok egy “Egyedi Világban” a “Soha” (Never) értékre vannak beállítva.
Beállítások: Ha a Gyors Utazás le van tiltva egy “Egyedi Világban”, a játékosok mostantól helyesen kapnak egy üzenetet arról, hogy nem tudnak gyors utazni.
Beállítások: Az ugrás animációk mostantól simábbak azokban az “Egyedi Világokban”, ahol az ugrás magassága meg lett növelve.
Beállítások: A Túlterhelt állapotban lévő ugrás már nem fogyaszt AP pontokat, ha az ugrás AP költsége “Nulla” értékre van állítva.
Beállítások: A játékosok többé nem károsíthatják saját C.A.M.P. objektumaikat, ha a PVP “Mindig” (Always) értékre van állítva egy “Egyedi Világban”.
Beállítások: A VATS mostantól helyesen célozza meg az ellenséget, ha a játékosnak nincs AP-ja az olyan “Egyedi Világokban”, ahol a VATS és a közelharci AP költsége “Nulla” értékre van állítva.
Beállítások: Az ellenségek mostantól helyesen abbahagyják a ívást, amikor a játékos az Újraéledés képernyőn van, az olyan “Egyedi Világokban”, ahol a “Proximity Enemy Spawns” opció engedélyezve van.
Beállítások: A játékosok többé nem tudnak tárolt C.A.M.P. tárgyakat elhelyezni, ha a C.A.M.P. költségvetése “Nulla” (Zero) értékre van állítva egy “Egyedi Világban”.
Beállítások: A lebegő C.A.M.P. tárgyak mostantól elhelyezhetők olyan “Egyedi Világokban”, ahol a “Relaxed Building Restrictions” engedélyezve van.

TÁRGYAK

Drogok/Gyógyszerek: Bizonyos buff-időzítők, mint például az Uzsidoboz XP buffjánál, többé nem lesznek szinkronban a szerverrel.
Drogok/Gyógyszerek: Javították a Toxic Goo leírását, hogy egyértelműbbé tegyék a játékos által elszenvedett Rad sebzést a tárgy elfogyasztása után.
Lőszer: A “Mindig a Kellő Lőszer” Rendszerében mostantól a .45-ös lőszernél és a “Cannonballs”-nál a többi lőszer típushoz jobban illeszkedő mennyiségben jelenhetnek meg a különböző tárolókban és hullákban.
Páncél: A “Life Saving” Legendás páncél mostantól helyesen fogyaszt egy Stimpakot, amikor a játékos újraéled.
Kihasználás: Ellehetetlenítettek egy kihasználást, amely lehetővé tette a játékosok számára, hogy egyszerre több drogot/gyógyszert aktiváljanak.
Kihasználás: Ellehetetlenítettek egy kihasználást, amely lehetővé tette a játékosok számára, hogy többször és gyorsan halmozzák a drogok/gyógyszerek buffjait.
Kihasználás: Ellehetetlenítettek egy kihasználást, amely lehetővé tette a játékosok számára, hogy jelentősen megnöveljék egy fegyver tárjának méretét.
Fejfedők: A “Covert Scout Armor Mask” már nem akadályozza meg, hogy a “Chameleon Mutation” aktív legyen.
Fejfedők: A “Fireman” és a “Captain Cosmos” sisakok mostantól helyesen akadályozzák meg a levegőben lévő fertőzések és mérgek negatív hatásait.
Közelharci fegyverek: Az automata közelharci fegyverrel való támadás (mint például a “Chainsaw”, a “Drill”, vagy a “Ripper”), mostantól helyesen fogyasztja az AP-t.
Power Armor: Ha egy játékos Power Armorján van bármilyen másodlagos passzív támadási effekt (tűz, elektromos, fagyasztó vagy mérgező) és őt egy másik játékos közelharcban megtámadja, az mostantól nem vált ki automatikusan PvP helyzetet (annak ellenére, hogy a megtámadott játékosnak be van kapcsolva a pacifista mód is).
Power Armor: Amikor egy olyan Power Armorból távolítunk el “Fusion Core”-t amire Jetpack is van szerelve, akkor mostantól a Jetpack már nem lebeg a játékos karakter közelében.
Power Armor: A “Rusty Knuckles” Power Armor mod mostantól helyesen ad sebzést, ha csak az egyik karra alkalmazzák. Ahelyett, hogy mindkét karra szükség lenne a mod felszerelésére.
Power Armor: Az “Optimized Bracers” Power Armor mod használata során a “Power Attacks”-hoz (Erős támadás) szükséges AP költségcsökkentése mostantól akkor halmozódik csak, ha a mod mindkét karra fel van szerelve. Ahelyett, hogy csak az egyik karra vonatkozna az előny.
Power Armor: Kijavítottak egy hibát, amely megakadályozta, hogy a “Slocum’s Joe” Power Armor festést a Power Armor darabokra alkalmazzák.
Távolsági fegyverek: Az “Alien Blaster” mostantól helyesen okoz kárt az általa eltalált ellenséges végtagjain. Ahelyett, hogy véletlenszerűen károsítaná a végtagokat.
Távolsági fegyverek: Mostantól ha egy olyan fegyverrel amelyen távcső van felszerelve és azzal lefelő célzunk, akkor nem szakítjuk meg a Jetpack működést.
Távolsági fegyverek: A “Gatling” fegyverek többé nem resetelik a felpörgési idejüket, ha a játékos közvetlenül azután próbál tüzelni velük, hogy abbahagyta a célzást.
Távolsági fegyverek: A “Cores”-t fogyasztó fegyverek (mint a “Gatling Plasma” és a “Gatling Laser”) már nem tudnak a “Quad” Legendás tulajdonsággal esni. Tehát amik eddig kiestek valakiknek azok most már “Legacy” fegyvernek minősülnek.
Távolsági fegyverek: Az “Alien Blaster Round” mint lőszer, mostantól minden tárolóból eshet amin érvényesül a “Mindig a Kellő Lőszer” rendszere.
Eldobandó robbanószerek: A játékosok mostantól sprintelés közben is helyesen dobhatnak gránátokat.

MUTÁCIÓK

Plague Walker: A “Plague Walker” mutáció mostantól helyesen okoz sebzést a hatáskörén belül tartózkodó ellenségeknek.

NPC-K

Szövetségesek (Allies): Daphne és Maul C.A.M.P. tárgyai többé nem tudnak részben megsemmisülni. Ez eddig nem volt összhangban más Szövetségesek C.A.M.P. tárgyaival.

PERK KÁRTYÁK

Cap Collector: A “Brahmin”-ok és a Csirkék kifosztása többé nem okozza a “Cap Collector” Perk kártya figyelmeztető hangjának megszólalását.
Commando: Az automatikus tűz és a kritikus találatok mostantól megfelelően működnek a VATS-ban, ha a Commando Perk kártya fel van szerelve.
A nappalhoz kapcsolódó Perk hatások: A 06:00 és 18:00 között aktiválódó (a játékon belüli időt alapul véve) Perk-kártyák mostantól helyesen működnek, amikor a játékos egy instanc-on belül tartózkodik (olyan helyek ahova be- és kilépéskor külön töltőképernyő fogad).
Friendly Fire: Frissítettük a “Friendly Fire” Perk kártya leírását, hogy egyértelművé tegyük, hogy  a gránátok használata során nem aktiválódik.
Friendly Fire: A “Hellstorm Missile Launcher” “Napalm Payload” modját mostantól helyesen befolyásolja a “Friendly Fire” Perk kártya.
Friendly Fire: Az olyan “Turret”-ek amelyek egy NPC tulajdonában van, már nem gyógyítható a “Friendly Fire” Perk kártya használatával.
Pain Train: Kijavítottak egy hibát, ami megakadályozta, hogy a “Pain Train” hatásai helyesen lépjenek működésbe. Még hozzá abban az esetben amikor a játékosoknak nyugalmi állapotban volt aktív fegyverük is a kezükben.

TÚLÉLÉS

Betegségek: Mostantól fix időtartamú a lefolyásuk és már nem befolyásolja őket az a régió, ahol megkaptuk őket. Továbbá, a Gyors Utazás a különböző régiókba, miközben egy betegségben szenvedünk, már nem változtatja meg a betegség lefolyásának időtartamát.

VILÁG

Camden Park: A “Mr. Fuzzy Terminal” mostantól helyesen osztja ki majd a jutalmakat, miután a “Super Comic Book” opció kiváltására szolgáló “Mr. Fuzzy Tokens”-eket (zsetonokat) beadtuk.
Kihasználás: Ellehetetlenítettek egy kihasználást, amely lehetővé tette a játékosok számára, hogy többször is hatástalanítsanak egy már hatástalanított csapdát.

TELJESÍTMÉNY ÉS STABILITÁS

Kliens stabilitás: A játékos Pip-Boy-jában duplikált tárgyak jelenhettek meg, ami a kliens összeomlásához vezetett.
Kliens stabilitás: A drogok/gyógyszerek gyors egymásutánban történő elfogyasztása többé nem okozza a kliens lefagyását vagy összeomlását.
Kliens stabilitás: Javították a kliens összeomlását, amely csapatban való játék közben fordulhatott elő.
Szerver stabilitás: Kijavítottak egy hibát, amely során harc közben összeomolhatott a szerver.

FELHASZNÁLÓI FELÜLET

Vezérlés: Kijavítottak egy hibát, amely során ha egy Esemény vége felé meghaltunk és újraéledtünk, akkor nem tudtuk irányítani a karakterünket.
Értesítések: A különböző “Generators” (Generátorok) és a “Windmill” (Szélmalom) tervrajzainak megtanulása után megjelenő “Crafting item unlocked” értesítés a bal sarokban, mostantól helyesen tartalmazza adott tárgy nevét.
Pip-Boy: Kijavítottak egy problémát, amely megakadályozhatta, hogy a játékosok lefelé görgethessenek a Pip-Boy, “STAT” kategóriájában, a “Collections” (Gyűjtemények) fülön belül.
Szociális menü: A Szociális menü mostantól helyesen nyílik meg a játék főmenüjéből a Szociális menü gyorsbillentyűjének használatával.


Az eredeti Patch Notes a következő linken található meg:

https://fallout.bethesda.net/en/article/BRIF0qHDKw962fp0WPmvO/fallout-76-update-notes-march-1-2022

5 1 vote
Article Rating
Oszt meg másokkal
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
<<< MENÜ
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x