Az Expedíció hamarosan megérkezik a PTS-re! Tekintsünk hát bele egy kicsit.

Az Expedíció hamarosan megérkezik a PTS-re! Tekintsünk hát bele egy kicsit.

Az elkövetkező napokban tervezik, hogy újra megnyitják a Publikus Tesztkiszolgálót (PTS), hogy mi is kipróbálhassuk az Expedíciókat. Ez a Fallout 76 fontos új funkciója, amely először viszi a játékosokat Appalachia határain túlra, megismételhető küldetésekkel, amelyeket a magasabb szintű játékosokra hangoltak a fejlesztők. Az egész csapat keményen dolgozott az Expedíciók megvalósításán és már alig várják, hogy hallják a véleményeket, miután lehetőséget kapunk kipróbálni a PTS-en.
Most pedig áttekintést kaphattok előre az Expedíciók rendszeréről és hogy mi lesz az első küldetésünk, amikor a Pitt-be utazunk.

VÁR A “WHITESPRING-I MENEDÉKHELY”


A “The Responders” nevű csoportosulás, akik az Appalache lakosainak anno rengeteget segítettek, és akik küzdöttek a “Scorched” fertőzés ellen már évek óta nincsenek itt. Törekvéseik szelleme azonban még mindig él azokon az embereken keresztül akik visszatértek a régióba és felkarolták nemes ügyüket.
Tekintettel a növekvő soraikra, a “The Responders” újjáalakult és nemrégiben a “Whitespring Resort”-ban foglaltak helyet. Itt hozták létre a “Whitespring-i Menedék”-et (Whitespring Refuge), amely a műveleteik központja és egy működő állapotba hozott vertibird otthona.
Mikor mi is meglátogatjuk a Menedékhelyet akkor, találkozhattunk az új “The Responders” csapat keményen dolgozó tagjaival és megtudhatjuk, milyen ambícióik vannak arra, hogy a vertibird segítségével felfedezzék és segítsék az Appalachián kívüli településeket is.

TÖLTSD FEL ÉS SZÁLLJ A MAGASBA!


Viszont sajnos a teljes mértékű működéséhez még szükség van egy dologra. Ugyanis lemerült akkumulátorral egyáltalán nem megy sehova, ezért nekünk kell segítenünk feltölteni a “Ultracite Battery Cell”-jüket. Minden nap, amikor ellátogatunk a “Whitespring-i Menedékhely”-re, három “Napi Menedékhelyi Küldetés”-t (Refuge Daily Quests) kapunk majd. Minden teljesített “Napi Menedékhelyi Küldetés”-ért egy harmadnyi “Ultracite Battery” töltést kapunk. Ha mindhármat teljesítettük, akkor elegendő energia lesz ahhoz hogy teljesen feltöltsük a vertibirdet és vezethessük a saját expedíciónkat.

ÜDVÖZLÜNK A “THE PITT”-BENEgy Expedíció indítása vagy ahhoz való csatlakozás egy új küldetést indít el mindenki számára. Ha mi leszünk a csapatvezetők, akkor hozzánk legfeljebb három másik csapattársunk is csatlakozhat Az első küldetés amit jelenleg majd kipróbálhatunk, az a “Egyesületi Hozzájárulások” (Union Dues). Ez a “The Pitt” mélyére vezet, egy olyan városba, amelyet a Fallout 3 megjelenése óta nagyon szerettek volna a fejlesztők újra megalkotni nekünk.
Anélkül, hogy túl sokat SPOILEREZNÉNK előre, a “The Pitt” jelenleg a “Egyesülés” (Union), a túlélők szorgalmas és sokszínű bandájának lakhelye. Ők a város újjáépítésén dolgoznak. De sajnos van egy velük szemben álló csoportosulás is, ők a “Fanatikusok” (Fanatics), egy fosztogatókból álló banda. Ők kettejük között folynak mostanában hatalmi harcok, mert mindenki a területét akarja kiterjeszteni. A célunk az lesz, hogy támogatást nyújtsunk a “Szakszervezet” egyik helyi csoportjának és elűzzük a “Fanatikusok”-at az “Az Öntödéből” (The Foundry), amelyet a “Szakszervezet” eddig működési bázisnak használt.
A “Egyesületi Hozzájárulások” (Union Dues)-hoz hasonlóan minden további Küldetés is három véletlenszerű célt fog majd tartalmazni. Bár az adott Küldetéseknél az egyik végigjátszásról a másikra ugyanazzal az átfogó témával fogunk találkozni, ezek a véletlenszerű célok segítenek abban, hogy az élmény friss maradjon minden alkalommal. Ezenkívül minden küldetés közben lesz több opcionális cél is. Minél többet teljesítünk ezekből is, annál jobb lesz a jutalmunk.

KÉRD KI JUTALMAD

Ha már a jutalmaknál tartunk. Minden alkalommal, amikor befejezünk egy küldetést, kapunk némi XP-t, zsákmányt és egy Legendás Tárgyat. Ha az összes opcionális célt is teljesítettük, akkor hetente egyszer megkapjuk a sok új, Pitt-tematikájú ritka tárgy tervrajzának egyikét. Ezek között között lehetnek fegyver- és Power Armor-modok, ruhák, tárgyak a C.A.M.P.-ünkbe és még sok más. Néhány új, a Frissítéssel bevezetendő tárgy, mint például az “Auto-Axe” közelharci fegyver és az “Union Power Armor”, jelenleg nem része az Expedíciók jutalom alapjának. Ezeket más módon lehet majd megszerezni, de erről több információt fognak később megosztani, amint közelebb kerülünk a Frissítés megjelenéséhez.
Egy sikeres Küldetés végén néhány “Bélyeg”-et (Stamps) is kapunk majd. Ez egy új fizetőeszköz, amit összegyűjthetünk és elvihetünk “Giuseppe”-nek a “Whitespring-i Menedékhely”-re. Itt a számunkra tetsző jutalmakat vásárolhatjuk meg tőle az Expedíciók által kínált ritka tárgyak tervei közül. Ezért feltétlenül ajánlatos elvállalni az opcionális célokat is a küldetések során, mert minden egyes teljesített célért még több “Bélyeg”-et kaptunk.
Az Expedíció Csapatvezetői (akik kezdeményezik magát az expedíciót és elvégzik az akkumulátor feltöltéséhez szükséges napi küldetéseket), a többlet erőfeszítéseik eredményeként megnövelt jutalmakat, köztük néhány extra “Bélyeg”-et is kapnak majd.

Miután az Expedíciók debütál az élő játékban, naponta csak egy Expedíció során lehetünk Csapatvezetők, de viszont megannyi más által indított és vezetett Expedícióhoz csatlakozhattunk.

CSATLAKOZZ A TESZTELÉSHEZ


Amikor a PTS elindul, kezdetben a “Szakszervezeti Hozzájárulások” (Union Dues) lesz az egyetlen játszható küldetés. Ez segíteni fog a fejlesztőknek abban, hogy a közösségi visszajelzésekre összpontosíthassanak magával az Expedíciós rendszerrel, valamint az első küldetéssel kapcsolatban. Ahogy elegendő visszajelzésük lesz az első küldetéssel kapcsolatban, rögtön elérhetővé teszik a másodikat is.

A PTS-en, a tesztelés céljából nem csak naponta egyszer lehetünk egy Expedíció Csapatvezetői. Ezzel is elősegítve, hogy ezzel a részével kapcsolatban is tudjanak visszajelzést kapni.
Ugye, hogy izgalmas? Innentől már csak egy teendőd van PC-sként, hogy letöltöd a Steam-ről a “Fallout 76 Public Test Server” változatát és csatlakozol a tesztelők csoportjához.

Ha valaki még mindig a Bethesda Launcher-en keresztül indítja a játékot akkor érdemes minél hamarabb átköltözni neki is a Steamre, a tesztelésben való részvétel elött. Mert ugye 2022. MÁJUS 11. UTÁN már be se tud majd lépni a Bethesda launcherbe! Ezzen kapcsolatban korábban készítettünk egy GYIK oldalt is: https://www.ptu.hu/index.php/2022/02/22/viszlat-bethesda-net-launcher/

Azon magyar tesztelők akik elegendő angol tudással rendelkeznek, visszajelzést is küldhetnek a hivatalos Bethesda Studios Discord szerveren. Elmondhatják a véleményüket és jelezhetik a hibákat, hogy a fejlesztők hibajavításokat tudjanak tenni és finomhangolhassák az Expedíciók élményét.


Forrás:
https://fallout.bethesda.net/en/article/3HgvLt86M79e9e9f3NwcK3/fallout-76-inside-the-vault-launch-your-own-expedition-in-the-pts

5 2 votes
Article Rating
Oszt meg másokkal
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
<<< MENÜ
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x